1. Den här smoothien är gjord av mango, citron, banan, apelsin, mandelmjölk, kanel och gurkmeja. 2. Den här på jordgubbar, hallon, mandelmjölk, vatten och fitnessgurun one whey raspberry white chocolate
Från början hade Anders och jag tänkt ut "Fira in 2012 med 12 olika rätter", men på vägen kom en sista, trettonde rätt, därmed föll den planeringen. Tag upp plättarna och häll i nya, cirka 1 msk smet per plätt. Servera med gräddfil, kalixrom, regnbågsrom (båda var suveränt goda), 300 g rökt lax i skivor, 1 finhackad rödlökSnittar med chévreChevretoast med honung4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter200 g chevreost, skuren i 1 cm tjocka skivorhonungtimjanSätt ugnen på 150 grader Celsius. Snittar med hamburgerkött på en bädd av pepparrotscréme4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter, rostade i ugnen på båda sidor1 dl creme fraiche1 dl vipad grädde1 tsk riven pepparrot1 krm salt8 skivor hamburgerköttBlanda samman creme fraiche, grädde, salt och pepparrot. Stek i 3 msk smör i tre, fyra minuter på varje sida. Hallontryffel150 g frysta hallon1 dl grädde1 msk honung300 g mörk choklad i bitar (köp en bättre kvalitet än blockchoklad)Koka upp grädde och honung och lägg i chokladbitarna
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Ska de inte ätas ganska snart är det bättre att frysa dem. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Till fördrinken fick de dessa tre små kanapéer. God fortsättning på 2015 får jag börja med att säga. -) Nu ser jag fram emot ett nytt spännande och händelserikt år och jag har redan flera kockuppdrag inbokade
Har tre goda recept jag tänkte tipsa er om, testa gärna något av dom. Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Idag gjorde jag tre olika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Fördelen med att göra egen juice är att den blir mycket nyttigare än den du köper
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.