Hej på er. Som vanligt flyger tiden snabbare iväg när man är ledig. Plock och fix här hemma, hjälpa Kiron med läxan, laga mat och måla ett förhoppningsvis sista varv på en hylla så är tiden ganska slut
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Vi var några stycken som samlades i fredags för umgänge över lite mat
arabisk afton, Blogg&Mat. NästaVin&Mat - en ny serie på Blogg&Mat. Arabisk afton med grillning. Ljumma kvällar med solnedgång måste bara innebära arabisk afton
Helgen är slut och söndagen är här, det har varit lugna dagar med träning och god mat. Nu börjar en vecka med ett par dagar i Stockholm, företagsjobb och dessutom är det alla hjärtans dag
Dagens middag idag vart bland annat rotfruktsgratäng, men en improviserad sådan. Idag var det bara potatis, morötter och palsternacka i, givetvis matlagningsgrädde, ost och gratäng creme också, men jag tänkte mer på själva "innehållet"
Fadomusiken snurrade i bakgrunden och gästerna. moster E och hennes herr C. och morfar. Då de sedan kom in i köket var det svårt att inte ana vart tongångarna gick
Så är arbetsdagen över för den här gången och jag kan nöjt konstatera att jag bara har ett projekt på gång, just nu, som ska lämnas in nästa torsdag, alla andra är inlämnade
Godmorgon och välkommen tisdag. Klev upp ur sängen runt halv 9 imorse och gjorde i ordning en stor frukost för att ladda upp inför dagens pass -> Bröst, axlar och triceps
Pizza. Ikväll blev det pizza på italienskt vis. Degen gjorde jag igår kväll innan jag gick och lade mig. Tänkte att vore det inte bäst om pizzadegen fick ligga och kalljäsa i kylen över natten
Hösten är som gjord för franska aftnar, minst sagt. Mörkret som omsluter oss vid den här tiden på året kräver helt enkelt att vi aktivt paketerar in tillvaron i härligheter - eller mumsigheter
Detta bjöd vi våra vänner på häromkvällen när vi hade en indisk afton hemma hos oss. Bhajia eller Pakora som det också kallas är en friterad rätt som mestadels äts som snacks, förrätt eller lättare måltid
Idag tog jag verkligen ut svängarna och gav mig på Indiskt. Visst, man kan köpa jättegoda kryddblandningar från Santa Maria och bara blanda med lite cocosmjölk, sen är det klart men jag ville göra min egna variant
salt & nymalen svartpeppar. salt & nymalen svartpeppar. Ett grekiskt rejält långkok som kan vara enkelt eller lite mer pilligt beroende på humör och förutsättningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.