3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Hacka löken i små bitar. Värm upp olivolja i en stekpanna och låt löken svettas i fem minuter. Tillsätt tomater och basilika, låt sjuda i 30-40 minuter
Toskansk Kyckling kycklingfiléer i bitar4 vitlöksklyftor3 citroner8 kvistar grovt hackad rosmarin½ dl oljasalt och pepparSkala och skiva vitlöken, pressa ut saften ur en citron och skiva de andra två
Toskansk bönsoppa400 g smörbönor1 msk olivolja2½ st vitlöksklyftor1 st chilifruktselleristjälkar med blad1 st morot2 st stora tomater1 l vatten1 knippe basilika300 g pastasaltpeppar 1
), spickeskinka, fänkålssalami, rökt fläskfilé och. Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.