Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Blanda socker, smör, vetemjöl och mjölk, kokas upp under omrörning. Skålla o flaga sötmandeln. Om man använder färska päron förväll dem i så fall i socker
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Låt päronen rinna av. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Vispa grädden lagom hårt med elvisp. ( Med glassmaskin. Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid
Så här gör du. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Hemmagjord vaniljglass smakar verkligen mycket godare än köpt och så enkel som den är att göra så ska jag från och med nu se till att jag alltid har en låda i frysen
Servera medvaniljglass. För att göra min retromåltid med ostsufflén häromkvällen ännu mer retro, slog jag till på att göra Toscapäron OCH After Eight-päron till efterrätt
Smula digestive i en form med löstagbar botten. I lördags hade Linda gjort en fantastisk god cheesecake till efterrätt känns lite fel att säga cheesecake för den smakade nästan som vaniljglass
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
När flaket varit ute ur ugnen några minuter, och svalnat och stelnat en aning men fortfarande är elastiskt, kan ,man til och med skära ut rundlar ur det med en vass kniv
Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. Röda härliga klasar med bär som skimrar som juveler i solljuset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.