Efterrätter

Efterrätter

  • 50 Recept

Napoleonbakelser

Tina smördegsplattorna och kavla ut dem till 9x42 cm. Kavla, vänd plattan med andra sidan upp och fortsätt så tills du fått rätt längd
En bakelse - Hip hip Hurra för Sverige

En bakelse - Hip hip Hurra för Sverige

Foto. Karin / bevemyrs bloggI morgon är det Sveriges nationaldag, Hip hip hurra. )Visst ska det firas och varför inte med en skönt hemgjord variant av Napolionbakelse
Jordgubbstiramisu

Jordgubbstiramisu

5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmeliss och florsocker att dekorera med
Persikotrifle

Persikotrifle

Snabb dessert som räcker till många,. Alla har inte tid att stå i köket flera dagar innan de ska ha gäster, men vill ändå inte servera något färdigköpt
Mangomousse

Mangomousse

Jag hittade receptet på mangomousse hos   Ingredienser. 1-2 mogna mango 300g4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver100g socker2,5 dl vispgräddeGör så här
Mangomousse med kiwi och kokostopping.

Mangomousse med kiwi och kokostopping.

Gluten och laktosfri dessert. Ingredienser. 1 vaniljstång. 1 dl vatten. 2 dl strösocker. 2½ gelatinblad. 400 g fryst mango i tärningar

Äppelpizza på tortillabröd

Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i tunna skivor, gärna på mandolin. Bred créme fraiche på tortillabröden och fördela äppelskivorna ovanpå
Trifle

Trifle

Efter alla helger som varit, upptäckte jag att jag hade kvar en bit mjuk pepparkaka. Tänkte att jag kunde prova en ny blandning av efterrätten trifle
Tommy Myllymäkis crème brûlée

Tommy Myllymäkis crème brûlée

0,5 l grädde. 11 dl mjölk. 11 vaniljstång. 17 äggulor. 1125 g socker. 1rörsocker. 10,5 l grädde 1 dl mjölk 1 vaniljstång 7 äggulor 125 g socker rörsockerSkär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
Äppelpizza med mandel

Äppelpizza med mandel

Den goda pizzadegen från Leila som jag bloggade om nyligen gav mersmak, så vi testade för första gången att göra en dessertpizza
Polska pannkakor med äpple

Polska pannkakor med äpple

Fluffiga polska pannkakor stekta i olja och toppade med florsocker. De är en blandung mellan äppelmunkar och amerikanska pannkakor
Toscapäron med vaniljglass

Toscapäron med vaniljglass

Det är inte ofta det blir dessert efter kvällsmaten här hemma men i söndags till Farmen-finalen fick det bli lite gott
Tarte tatin och en klick grädde

Tarte tatin och en klick grädde

Lättfixad och fantastiskt god efterrätt. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka
Goda Pannkaksmuffins

Goda Pannkaksmuffins

Vi älskar pannkaka. Det är verkligen gott med pannkakor och denna variant som muffins blir lika goda och är mycket lätta att göra och barnen tycker om dem

Bärkompott

Koka socker och vatten simmigt och skumma väl. Då lagen svalnat tillsätter du citronsaften. Varva bären i en burk, slå över sockerlagen
Äkta vaniljglass

Äkta vaniljglass

Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
Fransk päronkaka!

Fransk päronkaka!

   . Ännu ett recept från systrarna Bergenström. Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak
Cheesecake

Cheesecake

3 st ägg 1. 5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200 g färskost 3 dl vispgrädde 10 st digestivekex ev