Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Börja med att marinera köttet och sedan gör du allt annat, för att steka köttet går fort. Men jag kan tänka mig göra denna rätt med kyckling istället eller annan magrare kött utan problem, för gott var det
Sådant man hinner med på en söndag. Medan steken bryns rör du ihop smaksättningen. Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds
Lägg karrén i formen med grönsakerna. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner
Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Vänta tills innan servering innan du blandar den med salladen
Smaka av med salt och peppar. Det är så skönt när det är enkelt och går snabbt. Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, i skivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund
Sitter nu och tittar ut genom fönstret på vår trotjänare som kört fast med plogtraktorn. Nåja, vad passar inte bättre än sådan här dag än ett långkok som sköter sig självt i ugnen medan man är ute och får vinterrosiga kinder
Smaka ev av med salt och peppar. Lägg upp maträtten i en form eller servera direkt från stekpannan, garnera med halverade limeklyftor och servera ris till kasslergrytan
Häll över grilloöljan och krydda med salty, peppar och grillkryddan. Red av stekskyn med maizena, yoghurt, grädde och smaka av med vinbärsgelé och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.