Kall sås medparmesan, vitlök, citron ochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron ochbasilika (se här)
4 bitar torsk, cirka 140 gram styck. 0,5 dl riven parmesan eller grana padano. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatis med fint skal du kan koka utan att skala
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
Blanda med grädde, fond, timjan och vitlök, salt. Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Jag serverade min fisk med potatismos som jag blandat ner färsk dill i, sparris och rivna morötter
lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar. Rimma gärna torsken lätt innan så håller den ihop bättre
Huvudrollen har istället gått till torskenoch tillsammans med citronsmaken blev det riktigt lyckat. I går firade vi bröllopsdag, men inte på det planerade viset med vin och smaskig middag inte
torsken på metal folie på en bakplåt med vitvin, citronsaft, dill och rikligt. torsk. sin sida och bad mig att utveckla fler matlådor med fisk och skaldjur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.