Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Koka upp vatten i en kastrull och häll sedan över torsken. Lägg torsken i en ugnsfast form. Riv rödkålen och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar
Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger. Ta hand om dina skaldjursskal och gör en god soppa, den tar några timmar att bli klar men sköter sig mer eller mindre själv
Skär torsken i bitar och gnid in med lite salt. Men nu var vi sugna på fisk, men för bekväma för att ta oss till en affär som säljer färsk fisk så det blev vanlig hederlig torsk från frysen
Skär torsken i fyra lika stora bitar. Häll av vattnet och mosa sedan potatisen och vitlöken tillsammans med mjölk, äggula och olja tills det blir en puré
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till. Blanda med hackad chili, pressad lime och lite hackad koriander
ex sardeller om man gillar det, eller bacon som knaperstekts först. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen här i Växjö. en solig currygryta medtorsk. Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Med en bebis hängande över armen så måste det gå undan och inte vara allt för avancerat vilket ju förstås inte betyder att det inte blir gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.