Tisdag = soppdag här i vårt kök och idag bidde det en vegetarisk variant, nämligen tomatsoppa. Tillsätt basilika, timjan och oregano och låt det fräsa med ett par minuter
Nåt jag kan dela med mig av är i alla fall ett recept på den goda potatis vi åt till grillat på midsommarafton, denna kommer det bli fler gånger i sommar, MUMS
Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar. Servera med knaperstekt bacon och brödkrutonger. Skär bort stjälkfästet och dela dem färska tomaterna i mindre bitar
I grunden gjorde jag en tomatsoppa och sen hade vi skålar med topping. Tomatsoppa. Idag improviserade jag fram en bra rätt om man har lite olika rester som behöver göras av med
” tänker du skeptiskt och nej, det är därför det kallas fejk…Men genom att tillsätta äggula och dragon får du en sås som smakar bearnaise och som du medgott samvete kan ta lite till utav utan att behöva tänka på att energiinnehållet i middagen skenar iväg helt åt skogen
Middagsmat blir ju alltid godare med lite tillbehör till. Tidigare har jag gjort pizzasallad, eller vitkålssallad som den också kallas, med hjälp av färdig dressingmix
Blanda ihop saften från en lime med olivolja, salt och peppar och ev chilipulver. Ett väldigt gott och enkelt tillbehör nu när värmen börjar komma är mangosalsa
Oftast lägger man kanske in gurka, men har man späd och fin zucchini går det precis lika bra, eller till och med ännu bättre eftersom zucchini har lite mer smak än vanlig gurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.