Som sagt så finns det ett antal varianter där ute i cyperrymden men jag valde en väldigt enkel variant nu första gången, kanske återkommer jag med en ännu bättre variant vid något tillfälle, vem vet
Igår bjöd vi på baconrullade kycklingfiléer med krashade potatisar till. Det är första gången som jag själv gör ”crashed potatoes” men jag vet att det är väldigt poppis bland andra matbloggare (speciellt i USA) och nu förstår jag varför
Blanda sedan olivolja med lite himalayasalt och häll detta sedan över kålsalladen. Vi har tidigare skrivit om hälsofördelarna med kål och hur just kål är bakteriedödande och antioxidantrikt
Jag blandade tomatsåsen med potatis och färska bönor och fick ett himlans fint tillbehör. Basen i biffarna står quinoan för och resultatet av de krämiga bönorna och den lite knapriga quinoan är vegetariska biffar med härligt tuggmotstånd och god smak
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. (Det är även gottmed räkor i soppan, tillsätt på slutet
Tillsätt nötter och ost, kör ytterligare ett tag tills finfördelat, smaka av med salt och peppar. Koka upp lättsaltat vatten, lägg ner grönkålsblad i det kokande vattnet ca en halv minut, lägg över i en skål med iskallt vatten ca en minut
Nåt jag kan dela med mig av är i alla fall ett recept på den goda potatis vi åt till grillat på midsommarafton, denna kommer det bli fler gånger i sommar, MUMS
Mina tidigare försök har slutat med att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där medett stenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
Smörj in degen med olivolja och låt den jäsa ett par timmar (gärna på en lite varmare plats). Blanda därefter i ett par grövre mjöler och salt, och sedan vetemjöl tills degen är smidig (undvik att ta för mycket mjöl för då blir brödet torrt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.