Ur min bok. “Paleo – Naturlig mat & livsstil”. Foto. Peo Quick. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Sen blev det inte exakt som Keldas tomatsoppa, men vad gör väl det. Hej. Jag vet inte hur det är hemma hos er, men hos oss har Keldas Milda Tomatsoppa tagit våra barn med storm de senaste åren
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Soppa är riktig höjdarmat att laga om man vill göra över med rester och små slattar av allt möjligt som finns i kyl och frys
Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. Gott också med kokt ägg i tomatsoppa, jag delar ägget i bitar och har i när jag har lagt upp i en skål precis före servering9)
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
1. Sätt ugnen på det gradantal som brödförpackningen visar. 2. Soppa. Skala och grovhacka lök och vitlök. 3. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.