Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Jag grillar tofu både på grillspett och som cirka en centimeter tunna bitar/biffar. Tofu är enkelt att grilla men lite knepigt att marinera eftersom den inte tar åt sig smak speciellt lätt
Blanda mjölk och yoghurt låt stå täckt i 2-3 dagar i rumstemp. Sedan kyl. Mjölken skall vara ur en obruten förpackning och ha stått i kyl sedan den köptes
Jag hittade lite trött blomkål i grönsakslådan (vet inte hur den hamnat där), lite gröna ärtor i frysen och en extremt torr parmesanskalk i en plastpåse
Skär tofun i kuber om 2 cm ( eller halloumi ) hetta upp pannan och bryn tofun i olivoljan. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs löken, zucchinin och 1/4 av morötterna på medelhög värme i några minuter. Vänd ner den stekta tofun i pannan och låt sjuda i ytterligare 2 minuter servera sen grytan med kokta riset och salladen 1 fp hårdtofu ( smaksatt om du vill). 3-4 vitlöks klyfter ( beroende på hur mycket vitlök man gillar )
Om du sedan ugnsbakar eller steker in marinaden på låg värme under en längre tid så får du en helt oslagbar karamellisering där du nästan är tacksam över tofuns egna mildhet som gör att smaken från marinaden kommer perfekt fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.