Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet. Vispa äggula och florsocker fluffigt. Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet
Själva namnet betyder "dra upp mig" eller "pigga upp mig" på italienska. När jag tittade in hos mysiga bloggarna Anki och Håkan på Mårtenssons Kök och upptäckte deras frestande Passionsfruktstiramisu insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag själv gjorde Tiramisu
Vid sidan om vispa upp 3 stycken äggvitor till hårt skum med en nypa salt. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet
Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
Mät upp mascarpone, florsocker, mjölk och kahlua i en bunke. Kaffe i dessert. Det fungerade utmärkt. Jag var lite skeptiskt till det här med att ha kaffet i desserten
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Vispa lätt upp mascarponen och vänd ner i äggsmeten. Vispa äggulorna,sockret och vaniljsockret poröst. Ta fram dina glas och doppa kexen i kaffet och spriten
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Tiramisu är en italiensk dessert och betyder pigga upp mig. Jag älskar vintermånaderna i början av året och har både längdskidor och skridsko färdigpackade i bilen så jag snabbt kan ge mig ut på is och snö
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.