Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Så efter att ha tittat i mitt barskåp och såg att jag hade kahlua kvar som jag använt tidigare i mina recept här på bloggen (kolla in denna pajen tillexempel
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ta fram dina glas och doppa kexen i kaffet och spriten. savoiardikex. Ät direkt eller om du vill ha den kall och mjukare bör den stå minst 3 timmar i kyl
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
Ca 14-15 bitar tiramisu 500 g mascarpone Ca 300 g savoiardikex 6 st äggulor 2,5 dl socker 3 dl vispgrädde Ca 1,5 dl kaffe eller espresso (jag använder vanligt bryggkaffe) 0,5 tsk vaniljsocker Ca 1 msk kakao Gör såhär. Vispa under ständig omrörning över värme i ca 5-7 min, tills såsen tjocknar och blir ljusare i färgen. Ca 300 g savoiardikex
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao. 112 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor
I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Tärna Gustafskorven och hacka löken. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smaka av med svartpeppar och salt
Häll i mascarponen i bunken med äggulan och socker samtidigt som du vispar. Ta en form (storlek beroende på hur du vill ha den, men var uppmärksam på att med det här receptet blir smeten väldigt lös) och häll i ett tunt lager av mascarponesmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.