Gör mansmörkrämen riktigt god och krämig (med äggula, lime och vanilj) så blir den jätte god. Det här tipset är basserat på att man använder sig av smörkräm att spackla med
Tårtbottnen ovan ska jag använda nästa vecka för att göra en vit prinsesstårta till sonensstudent. Det recept jag oftast använder mig av när jag ska baka gräddtårta eller prinsesstårta är det som följer nedan
Och dessutom väldigt kul att göra tillsammansmeden kompis. Alltså, det går inte fort att göra tårtor men det är ju sjukt roligt och det blir ju väldigt unikt om man tycker det är roligt att dekorera själv
Syftet var också att visa hurman kan hitta recept på nätet och anpassa själv så att de passar en kost utan gluten, mjölk och stärkelse… ochhur tänker man när man vegananpassar ett recept med kyckling eller lax
Blanda ner valnötskross, ingefära, lök och vitlök i stekpannan, låt bryna meden stund. Koka upp, lägg på locket och tillaga enligt någon av metoderna nedan
Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) ochden kom till Sydasientillsammansmed persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtandagen innan för att inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Detta skulle man kunna göra varje gång men förutom att det går åt en massa Torky att suga upp vattnet med så innebär avkokning att man har avfettat pannan rejält och bör göra en mindre inbränning igen
I det ursprungliga receptet, som jag hittade någonstans på nätet (kommer tyvärr inte ihåg vart), så stod det att man skulle ha i tre gånger så mycket hot sauce mot vad jag hade i
Nu är det en ugn med ångfunktion, så man kan välja om man vill använda den eller inte. Jag var stolt som en tupp över min limpa (som var något platt till att börja med, men tog sig) och min pizza som smakade helt och hållet gudomligt
Den bästa gratängen görs på gammal potatis så på sätt och vis är det högsäsong på det nu. Efter andra varvningen lök och potatis täck medriven ost (ev vitlök, jag hoppar över den helt)
Valet föll på enmandelbottenmed frisk och fräsch citronkräm. En favorit från förr visade det sig vara, och visst är det här en kaka som man fortfarande kan bjuda av under midsommarhelgen
Blir mums till yoghurt i morgonbitti. Har hunnit göra en ny laddning granola med valnötter, mandel, chiafrön, linfrön och havregryn som jag smaksatte med kardemumma och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.