Har känslan av att närmare än så här, kan jag nog inte komma en "vanlig slät vetebulle". Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
florsocker att pudra på dom färdiga semlorna, helt valfrittValfri grädde att toppa med, t. Blanda dom torra ingredienserna med kokosolja – och mjölkblandningen
Själva mandelmassan gör jag om jag inte har mandelmassa hemma genom att mixa likadelar mandelmjöl och strösocker och blandar i lite äggvita för att få en lagom konsistens
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Smula smöret i mjölet precis som en smulpaj, det ska inte finnas några klumpar
Jag är ju alltid utomlands i semmeltider, så dem har jag inte haft en tanke på tidigare. Nu hade jag planerat att baka ett recept som jag fick av Lars Fahlén på PriMaten Deli i Uppsala när jag var hemma över jul
Om en vecka är det dags för svenska folket att äta semlor dagen lång – kommer du göra det. Jag är egentligen sådär lagom förtjust, äter ca en halv om året och sen är jag rätt nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.