Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNu i februari är det säsong att göra stuvad lake. Jag grävde i mina arkiv av gamla kokböcker och fann att det verkar finnas ett sätt att stuva lake på för varje landskap i Sverige
Blanda halva mängden av vodkan, grädden och en banan med samt Bols Blue i en mixer. Blanda andra halvan av vodkan och Bols Vanilla likören i en annan mixer
Tappa den levande laken på blod genom att snitta upp den vid halsen(för att få ett så vitt och fast kött som möjligt) Låt skinnet vara kvar, eftersom det ger en godare och fylligare smak buljongsmak till soppan
I tonåren kommer jag ihåg att vi fiskade lake på vintern i Västergötland. Vi borrade hål i isen på Lidan, som rinner ut i Vänern i Lidköping, och fiskade efter Lake som gick upp i ån för att leka
1400 g kräftstjärtar i lake. 1Krämig kräftröra 400 g kräftstjärtar i lake 1,5 dl majonnäs 1 dl färskost 0,5 msk citronjuice 3 salladslökar, skuren 1 dl dill, finhackad vitpeppar salt en nypa cayennepeppar
Ju längre man orkar låta burken stå och dra kallt, ju mer smak hinner morötterna få smak av laken. Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
1 liten burk räkor i lake. 1 liten burk räkor i lake. Inbakad lax med pesto och räkor. Hej och god. ja, det har visst hunnit bli eftermiddag redan ser jag
400 gram torskfilé skäres i bitar1 burk kräftstjärtar i lake 360 g1 gul hackad lök1 msk olja1,5 dl lag från kräftorna2,5 dl mellangrädde1 msk maisena4 tomater i små tärningar2 msk hackad dill1 citronsalt och pepparHäll av kräftstjärtarna och spara lagen. 1 burk kräftstjärtar i lake
lyxräkor i lake (ca 350 g). 12 glas Ingredienser 1 burk lyxräkor i lake (ca 350 g) 1 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparot 1/2 tsk dijonsenap 1 krm salt 1/2 krm nymald svartpeppar Garnering 50 g löjrom 2 msk hackad gräslök dill
1200 g räkor i lake. 1200 g torsk 200 g lax 1 liten paprika 5 små potatisar 2 tomater 2 morötter 0,5 liten squash 0,5 purjolök 1,5 l vatten 1 tärning fiskbuljong 3 dl crème fraiche 200 g räkor i lake 0,5 citron, saften 1 dl dill, hackad salt och pepparSkär torsk och lax i små bitar
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.