Kålrotslåda har en given plats på det finska julbordet, så jag är uppvuxen med denna underbara rätt. När jag under några års tid försökte få detta hemliga recept från min Mommo och hon inte kunde ge mig någon "eftersom hon har receptet i huvudet och visste inte måtten och mängden av allt", så ställde jag mig till slut bakom henne när hon gjorde den och kikade över axeln och förbjöd henne att stoppa ner något i kålrotsröran utan att jag skrivit vad hon lagt ner
Tacos skulle jag nog kunna äta minst två gånger i veckan, jag älskar verkligen det. -) Det blir ju dock kanske lite enformigt om man skulle äta tacos på samma sätt varje gång men man kan ju variera sig som tur är
Småkakor är bland det bästa jag vet. Det slår i stort sett varenda tårta och fyllig cupcake som finns. Här är en ny favorit som jag aldrig bakat med glutenfria produkter
Vi pratar om allas vår Mat-Tinas gnudi som hon lagade till i ett av avsnitten i serien "Tina hälsar på", närmare bestämt när hon var i Italien och besökte någon fotbollsspelare som vi knappast visste vem det var
Äntligen närmar det sig struvtider & valborg… Jag ÄLSKAR struvor. Imorgon styr vi 3 tjejer kosan mot Finland, Närpes för att spendera nån vecka där, och gissar en och annan struva kommer slinka ner
Koka 6 ägg. Blanda ihop lättfil, créme fraiche och majonnäsen. Lager 1. Tag fruktcocktailen, sila av spadet och lägg bären i en bunke, ev, krossa dem lite
Fyllning. Plommonen kokas mjuka ca 30 min, beror lite på hur torkade dom är. Låt svalna lite. Vispa sedan försiktigt till slät marmelad med elvisp eller stavmixer, marmeladen är het och bränns om du får stänk på dig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.