Jag har sedan länge varit lite trött på att laga "vanlig lasagne". Den där eviga bechamelsåsen som aldrig räcker till, köttfärsen som alltid smakar likadant
Lammfärslasagne med vitlök, tomater och champagne. Om man nu har tjugo kilo lamm i frysen så gäller det att hitta på många goda saker som inte smakar likadant
Servera timjanskryddad klyftpotatis blandat med några klyftor morötter och rödlök, salt och peppar. Att få hem nya soffan gav mig en kick att ta tag i den sista omålade (=icke vita) möbeln i vardagsrummet, suck
I går kväll åt vi Lammfärslasagne. Lammfärslasagne på väg in i ugnen. Nygräddad lammfärslasagne. TimjanskryddadLammfärslasagne ca 4 port. TimjanskryddadLammfärslasagne ca 4 port 1 gul lök
LAMMFÄRSBOLOGNESE. Fräs lök, vitlök och färsen i oljan, tillsätt kryddor, tomatpuré och buljong. Låt puttra i ca 5 min och red eventuellt av med lite maizenaredning
Sätt ugnen på 200 grader. Anska och skala alla grönsaker, skär i bitar och lägg i en bunke. Häll olivoljan över och blanda med timjan, salt och peppar, krydda rikligt
1. Skär kasslern i ganska tunna skivor. Strö över timjan. 2. Borsta potatisen noga, skär den i klyftor, lägg dem i smord form och fördela olivoljan över
LAMMFÄRSLASAGNE MED GETOST. Lammfärs och getost lyfter varandra och ger en smakrik lasagne. Allra godast blir det om man lagar lasagnen några timmar i förväg och värmer den vid servering
Idag blev det timjanskryddad skinkstek med grön ärtpuré och bea. Ärtpurén gjorde jag genom att koka frysta ärtor i lite grädde, mixade och tillsatte lite smör, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.