Ingredienser Portioner: 6 1 dl färskost 1/2 dl crème fraiche 1 msk olivolja salt och peppar efter smak 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja 100 g sikrom Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Gårdagens tilltugg som vi mumsade på före maten var både goda och smakrika. Perfekt att bjuda på till välkomstdrinken eller som igår att njuta av tillsammans med en kall cider
Våren brukar innebära många härliga fester och sköna kvällar med vänner och familj, och idag tänkte jag tips om ett mingelvänligt tilltuggmed räkor, vitlök och sting av chili
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Jag hade två sorter (typ en per kycklingfilé), en färdig färskostmed smak av lök och örter och sen blandade jag naturell färskostmed lite BBQ-sås (eftersom vi skulle grilla)
Mosa till slät med stavmixer. Servera soppan och med varm MiFU på toppen och garnera med basilikan. Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp
Ett superenkelt tilltugg till glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Använd en färdigköpt pepparkaksdeg eller kanske en egen som gjorts tidigare och hyvla bara tunna pinnar med osthyvel som sedan snabbt gräddas i ugn
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltugg till glöggen
Cantadou har kommit med en ny färskostmed smak av basilika och gräslök som är supermumsig. Crostini med basilikaost och tapenadecrostinibasilikaosttapenadeBred osten på crostinin och toppa med tapenade
Ett jätteenkelt och gott tilltugg till glöggen och så snyggt med granatäppelkärnorna på. I år kommer jag dock inte ha öppet på söndagarna i december så jag kan vara hemma med familjen och adventsmysa istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.