Tiger Cake is a true Swedish classic. This “tiger cake” is a chocolate and vanilla spongecake, where the flavors are separated and then swirled in the mold
Jag kom direkt att tänka på Tigerkaka och Internationella Dulce de Leche kakan, det måste ju kunna bli bra… Bläddrade lite fram och tillbaka i min Sju Sorters kakor och fick ihop det till sist
För min del blev det Tiger, en av mina favoriter av de få sorters öl jag gillar. Tack för alla fina hälsningar på min födelsedag igår, vilken uppvaktning - inte illa
Inte har vi väl någonsin tänkt när vi suttit där vid tolvslaget och kollat när James serverar, blir mer och mer på kanelen och skuttar så graciöst över tigern som ligger på golvet, att "Den där soppan, den borde vi ta och leta upp receptet på och testa"
Jag valde att krydda mina bollar med en färdig kryddmix som heter 'Napolitana' (se bild), som jag har köpt på en butik som heter 'Flying Tiger Copenhagen'
När vi bodde i Singapore så gick vi ibland till en Food Court i Potong Pasir och åt, där kunde man äta en middag för bara några singaporedollar och förstås så drack vi Tiger öl, Singapores öl
Vi köper oftast våra antingen på marknader av knallarna som säljer kryddor i parti och minut, eller så köper vi en påse på Tiger (eller vad det heter just för tillfället, det känns som att den affären byter namn lika ofta som vi köper kryddor
Thaiinspirerad laxsoppa/gryta 2 port2 morötter5-10 cm purjolök2 citrongräs2 msk färskriven ingefära1-2 vitlöksklyftor1 burk kokosmjölk4 dl vatten1 tärning fiskbuljong300 g laxfilé1 pressad lime100 g sugar snaps (ca 25 st)några buketter blomkål8 tiger räkor eller 200 g skalade räkorfisksås, salt och pepparvalfri smaksättning. Låt soppan sjuda ca 5 minuter och under tiden så steker du tigerräkorna och lite skivad vitlök i olja så de får en rosa färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.