)Men ett litet recept bjuder vi er på först, även detta med lägre GI, som vi hämtat inspiration till från boken "Ulrikas bästa GI-mat" av Ulrika Davidsson
Okidoki, vi har kollat och sållat bland våra foto som vi tog på semestern - det blir en hel del. )Så ett litet recept då som denna dag får bli på den däringa goda blåa drinken på bilden, inte så lågt GI på den kanske men god - det är den
Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. Ät den med en bit gott bröd och ni har en riktigt fin vardagsrätt
Annars två-tre vanliga vtlökar beroende på storlek). När pirogdegen jäst i 30-50 minuter är det dags att först bearbeta den i bakmaskinen och därefter på bakbordet. Låt jäsa i 10-30 minuter innan de penslas med ägg och sedan gräddas i 225 grader i 10-12 minuter
Thailand. Att skapa en balans mellan dessa smaker är nyckeln till thai-mat som är värt att minnas. 500g kycklingfilé - 25kr1 röd paprika - 5krca 15-20st sockerärtor - 14kr1 konservburk bambuskott - 10kr1/2 röd chili - 3kr2st vitlöksklyftor - 2krIngefära (en bit lika stor som tummen) - 5kr1 gul lök - 2kr1 kryddmix Paneng Red Curry (finns att köpa i ICA, hemköp osv) - 12kr1 burk koksmjölk (400ml) - 10kr1 st lime -2krCashewnötter (frivilligt)Persilja/Koriander (frivillig)Röd Curry paste (frivilligt)---------------------------------------Totalt. Efter ca 6-7min kan du ha i sockerärtorna. ca 15-20st sockerärtor
Strimla kycklingfiléerna och stek i rapsolja i en wok- eller stor stekpanna. Såg för ett tag sedan ett recept på Jennys matblogg, som jag verkligen ville testa
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor. 1 knippe thai-basilika
Härligt ska det bli, även om dessa första dagarna helt kommer att ägnas åt julmats-förberedelser. Ja, så var det då dags för dagens andra inlägg, fast vi låtsas att det är det första
Men något som vi gärna kockar under de varmare månaderna är smakrika thai-inspirerade rätter som t. Thaigryta med kyckling2 kycklingfiléer1 tsk sesamolja1 tsk rapsolja2 msk chilisås1 msk sweet chilisås1 msk ostronsås2 tsk riven ingefära1-2 vitlöksklyftor1 msk limesaftrivet limeskal från ½ lime3 dl kokosmjölksalt eller fisksåsStrimla filéerna ca 1 cm tjocka och bryn i oljan. 1-2 vitlöksklyftor
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Stycka kycklingen i mindre bitar. Fräs curry och koriander hastigt i matoljan i en kastrull. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Blanda kokosmjölk och honung och ställ i frys minst 2-3 timmar. 1-2 msk socker. Rensa jordgubbarna. Mixa chili, salt och socker i en kaffekvarn eller en mortel
Stycka kycklingen i mindre bitar. Fräs curry och koriander hastigt i matoljan i en kastrull. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Jag gjorde denna versionen med tunna champinjonskivor och lite Chi-Chi. Champinjonskivorna och Chi-Chin lägger du i botten av soppskålen, sedan häller du den varma soppan ovanpå
Chilidressing1 bit röd chili1-2 vitlöksklyftor beroende på storlek1 msk fisksås1 lime pressad1 msk råsocker1 dl hackad korianderKärna ur chilin och finhacka den och vitlöken, blanda samman med de övriga ingredienserna och låt det stå en stund
Ungefär två veckor av vår Thailandsresa hade passerat och vi var nu i framme i Ao Nang. En av mina resekamrater hade fått, vad han hävdade var, ett bra tips och vi hade sen länge bestämt oss för ett avbräck från den Thailländska kokkonsten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.