Servera dina nystektaköttbullarmed tabbouleh och myntayoghurt. Köttbullar. Blandamed färsen i en bunke och tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg
Som ni vet är jag inte speciellt bra på att laga vardagsmat (jag tycker helt enkelt inte det är lika roligt), men ibland tryter ekonomin och då är det bra att ha lite recept i rockärmen som man kan hala fram vid behov
Servera dessutom tillsammans med en kall sås som gör sig extra bra till det kryddiga riset. Blanda samman gräddfilen och honungen med rivet apelsinskal
Servera fisken på grönsakernamed en klick majonnäsblandning ovanpå. Under tiden steker man grönsakerna (i lagom stora bitar) och oliverna en liten stund i slutet
Stek köttbullarochgrönsaker i smör i en wokpanna eller gjutjärnsgryta, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning ochspola dem i kallt vatten
Smält smöret i en panna, fräs löken blank, tillsätt svampen och fräs den. Rensa färsk svamp (fryst svamp eller blötlagd torkad svamp kan också användas)
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Blanda vatten med havregryn och övriga ingredienser till smeten. Ta ut en biff ochkolla så att den är genomstekt, låt stå inne en stund till om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.