Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Musslor med vitt vin och grädde1 nät blåmusslor1/2 medelstor gul lök4 vitlöksklyftor1/4 röd chili3dl torrt vitt vin (som du gillar)1dl grädde 100g smör1/2 dl hackad persilja1/2 dl hackad gräslökpeppar Skölj och putsa musslorna. 1 nät blåmusslor
Krossa vitlöken och stöt kumminen grovt. Blanda vitlöken, kummin, salt och vitpeppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt ligga svalt ca 1 timma
Jätteenkelt och jättegott och jättefestligt och jätteimpande. Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
Thailändska pannkakor som serveras med exotiska frukter en god choklad- eller kolasås. De säljs överallt i Thailand och är en stor favorit bland turisterna
1 kg färska blåmusslor. 1 kg färska blåmusslor. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
Thailändska fiskkakor 2 port. Drömmar om sommar, sol och värme översätter vi gärna till middagen på tallriken dagar som dessa, när det är grått, slaskigt och kallt ute kockar vi till lite spicy mat, stänger ögonen och låtsas att vi är på semester
1 kg blåmusslor. 1 kg blåmusslor. Till musselkoket. 2 dl vitt vin, 1 hackad schalottenlök eller ½ gul lök (ber på hur stor den är), 1 stor vitlöksklyfta hackad + persilja i den mängd du vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.