Nyfiken-Allan skulle kunna äta småspik och spillolja bara det är något han kan tugga på. Till sommarens grillkvällar då man vill ha det lilla extra tillbehöret
En riktigt saftig och smarrig smörgåstårta gjorde jag tillmin gubbe när han fyllde år i helgen. Jag gör aldrig efter något recept när jag gör fyllning till smörgåstårta, men den här gången skrev jag ner allt jag hade i, mätte och greja så nu du kan göra lika god fyllning till din smörgåstårta
Kakan bakas, precis som tarte tatin, upp- och ner, så att karamellsåsen rinner över ytan vid serveringen, men är betydligt enklare att få till snyggt för en nybörjare
Kakan bakas, precis som tarte tatin, upp- och ner, så att karamellsåsen rinner över ytan vid serveringen, men är betydligt enklare att få till snyggt för en nybörjare
Tillsammans med ägg, paprika, nötter och sallad, serveras den som en LCHF/Paleo-frukost på Ecocaféet, men den var minst lika god och mättande som middag till en kopp te på tåget
I torsdags så jobbade jag min sista dag innan jullovet så på onsdagen så bjöd jag mina arbetskamrater på en liten jultårta och då det finns både laktos-, gluten och nötallergiker bland mina kollegor så gjorde jag något som kan passa alla
Börja med att göra spenat- och lökfräset. Här kommer receptet på den fantastiskt goda rotsellerikakan som jag gjorde som tillbehörtill en bit oxfilé med rödvinssås som vi serverade på min pappas födelsedagsmiddag hemma hos oss förra helgen
Det är min favoritmorotskaka som jag hällde upp i muffinsformar. Cupcakes till en prinsessa3 ägg2 1/2 dl socker1 dl olja (raps använder jag)4 dl finrivna morötter3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk kanel2 tsk vaniljsockerGlasyr120 g phiadelphiaost40 g margarin3 dl florsockerEv karamellfärgLägg muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15minuter
) Jag brukar gilla att göra soppa på broccoli och blomkål eller på röda linser och lök, men så fick jag lite input från andra matinspiratörer och det blev en riktigt härlig pumpasoppa i stället - grymt god och smakrik
Med ett otroligt snack-sug och USA-tiden framplockad ur minnet bestämde jag mig för att mina majs- och vetetortillas helt enkelt skulle få agera pitabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.