så jag gjorde tre olika former för nästkommande smörgåstårtor. En riktigt saftig och smarrig smörgåstårta gjorde jag tillmin gubbe när han fyllde år i helgen
Detta räcker tillmin tårta enligt bild. Man kan få dela till brödbitarna lite så det passar ihop. Kantskär franskskivorna bara så de blir raka och fina och lägg ett lager på en bricka med måtten 30x40 cm
Till sommarens grillkvällar då man vill ha det lilla extra tillbehöret. Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas
Mosa tonfisken och strimla purjolöken. Tllsätt majonnäs, crème fraiche, dill, salt och peppar. Rör om ordentligt, bred ut på polarbröd eller annat bröd och varva gärna med makrillfyllningen som jag lämnat recept på också
Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand. Platta ut degen i formen med mjölad hand och jäs 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.