Jag gör min variant med jordnötssmör, sirap och ansenliga mängder choklad. Ett helt galet godis från det godisgalna landet i väst är Rice krispie treats – som utgår från huvudingrediensen Ricekrispies, en puffig frukostflinga som numera finns här i Sverige också
Forma dina figurer och klä med marsipan eller sugarpaste. Ricekrispiestreat är jättegott och suveränt att använda när man gör större detaljer till en tårta men som inte ska vara gjorda av tårta
Ricekrispiestreat är också vanligt att man använder när man modellerat ätbara saker, framför allt stora saker där man gör basen av ricekrispiestreat och sedan täcker med sugarpaste eller marsipan
RicekrispiestreatRecept och steg för steg på ricekrispiestreat1 msk osaltat smör. 5 dl ricekrispies (puffat ris). Bild 1Bild 2Steg för steg hur små recept på ricekrispiestreat har du här. 5 dl ricekrispies (puffat ris)
Den inspirerande bloggen Johannas Tårtor () är skaparen bakom de söta modelleringarna ovanför där både hopptorn, höstack och prinsesstorn helt är gjort i RiceKrispiesTreat
Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Vänd ner RiceKrispies i smeten. Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.