Så gör man glassen själv brukar man komma riktigt nära den italienska delikatessen och har du en egen glassmaskin kan du bestämma helt själv och testa nya smakkombinationer
Dags för lite thai på burk igen och idag blev det testav Mrs Cheng´s Thai Massaman Curry. Vi använde en hel fläskfilé och jag la även till en burk bambuskott och en extra burk kokosmjölk för att få lite mer sås och mindre hett
Till slut fick jag ta fram tändvätska och tända pelletsen med och sedan lät jag det brinna upp och fyllde på med ny pellets för att få bort bismaken som kommer från tändvätskan
TV-programmet Plus på SVT gjorde ett testavkaviar nyligen och Kalles Kaviar fick bästa betyg av smakproffsen medans ICA blev vinnare med sin egen sort när man frågade folket
Skroven kokar du buljong av. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Vi slogs dock igen av det som vi själva har emot matkassar - att de utgår ifrån att man vill stå och laga mat varje vardagkväll och då bara laga så mycket som går åt just den kvällen
Nu har jag testat att baka surdegsbröd med hjälp av Kronjästs jästmix. Jag använde mig av ett av recepten som finns på jästpåsen och är nöjd med resultatet - ett gott och saftigt bröd med härlig yta
Nästa gång kommer jag dock göra egen marinad som det verkar finnas en uppsjö av olika varianter på. Yakinuki från japan har jag blivit bjuden på förr men aldrig gjort själv
Har ni inte testat den så gör det. har gett upp odling av kål eftersom jag alltid får mängder av kålfjärilslarver och jag har ingen lust att tampas med dem
Rör ut jästen med lite av degspadet. Hela Sverige bakar bakade sötebröd i veckan som gick, allt från bullar i paradbaket till wienerbröd i utmaningen, själv har jag bakat kanelsnäckor idag för kommande kalas
Detta blev resultatet av vårt lilla våffeltest. Så här dagen före våffeldagen gör vi ett litet test på två olika sorters våfflor vars recept vi hittat på nätet
Dessa nya drycker från GoGreen fungerar som ett alternativ till mjölk och förutom att ha dem i en smoothie kan man smaksätta téet eller kaffet med dem, ha dem till müsli eller bär och frukt, eller varför inte värma tillsammans med kakao till en varm choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.