Jag har ett amerikanskt recept som skaperskan har fixat till för att passa till bakmaskin, men alla ingredienser finns inte på samma sätt här som i USA, så jag avvaktar ett tag med att testa det, men nån dag ska även det testas
Dags för lite thai på burk igen och idag blev det testav Mrs Cheng´s Thai Massaman Curry. Vi använde en hel fläskfilé och jag la även till en burk bambuskott och en extra burk kokosmjölk för att få lite mer sås och mindre hett
Igår provade jag att experimentera med en av mina favoriträtter - nämligen omelettpizza. Jag gillar att utveckla mina recept och prova att byta ut lite för att förnya dem
Till slut fick jag ta fram tändvätska och tända pelletsen med och sedan lät jag det brinna upp och fyllde på med ny pellets för att få bort bismaken som kommer från tändvätskan
Smaka av och servera direkt till nykokt pasta och sallad. Detta är en favorit i repris. För ett tag sedan gjorde jag en god pastasås med kassler och bearnaise och idag letade jag upp receptet och gjorde en ny version
Måste testa att grilla dem en dag också, nyfiken på hur de blir då. Eftersom vi valde att använda vaxpapper, vilket kanske egentligen inte hade behövts då den har teflonyta, så gick det snabbt som sjutton att diska av den sen
Idag, den andra dagen av vårat testav Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn. Vi slogs dock igen av det som vi själva har emot matkassar - att de utgår ifrån att man vill stå och laga mat varje vardagkväll och då bara laga så mycket som går åt just den kvällen
Något jag tycker mycket om med utvecklingen av min trädgård är att det får ta tid. Den häckväxt jag valt för att rama in trädgården och delar av den är liguster
Leka med nya kökssaker är ju alltid kul. Första testen ut är ett receptet ut fick jag av en jobbarkompis, Daniel, som påstod att Jens Linders chili con carne förmodligen var världens godaste
Jag fick nyss hem Sukrin+ så jag var laddad att få provbaka med det. De som skapat Sukrin och Sukrin Melis ligger bakom denna produkt så jag var spänd av förväntan inför att få smaka den
Nu har jag testat att baka surdegsbröd med hjälp av Kronjästs jästmix. Jag använde mig av ett av recepten som finns på jästpåsen och är nöjd med resultatet - ett gott och saftigt bröd med härlig yta
Så gör man glassen själv brukar man komma riktigt nära den italienska delikatessen och har du en egen glassmaskin kan du bestämma helt själv och testanya smakkombinationer
Hon är medförfattare till boken LCHF för seniorer och har den senaste tiden hjälpt till att utforma menyn till Restaurang priMaten, en LCHF/Paleo restaurang som öppnar i Uppsala under våren
Igår gjorde vår lilla familj en utflykt till Piteå för att testa en LCHF-certifierad restaurang. Ja inte mycket att klaga på när det gäller maten, sällskapet eller att få sitta på ett fik där det hela tiden är massor av människor runt omkring en – jag gillar puls
Nu står matbrödet i ugnenIdag testar jag ett nytt eget recept med en blandning av mjölsorter. av. 200 grader i 45 min grädda i nedredelen av ugnen. Smörj 2 avlånga bakformar dela och lägg deg i formarna, platta till degensikta lite mjöl över och låt jäsa i ca 50-60 minuter under en handduk. 2 avlånga bakformar
Snyggast hittills, så ska en semla se ut. En riktigt god fastlagsbulle som jag misstänker kommer hamna i toppstriden i årets omgång avfastlagsbulletestet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.