Lägg upp ett berg underbart smaksatta nudlar, toppa medlaxen och en klyfta eller halva lime. Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör
4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Salta och peppra laxfiléerna, lägg dem på ett fat och täck med marinaden. För tillbehören till den smakrika fisken höll vi kylskåpstömmarorgie med grönsaker, bl a fyndade vi en massa av mina egenodlade pak choier
(Teriyakisås är väldigt salt så man ska vara lite försiktig med att tillsätta för mycket). Dela chilin längst med och skrapa ur kärnorna, skiva tunna skivor
Börja först medlaxen. Till laxen. Riv ingefäran och blanda med alla övriga ingredienser. Lägg över laxen i en ugnsform med skinnet på nedansidan och häll över sojablandningen
Ingredienser 200 g nötfärs, 10 %, gärna grovmalen 1 hackad gul lök 1 fint tärnad morot 75 g champinjoner i bitar 1 dl teriyakisås vatten 75 g äggnudlar, ev glutenfria 1 tsk sesamfrön Servera med
Häll allt i stekpannan igen och slå över teriyakisåsen. 4 port500 g lövbiffett knippe broccoli1 påse teriyakisås3 nudelpaket med biffsmaksweet chilisåssojaStrimla köttet och fräs hastigt i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.