Till min praktik har jag satt ihop en vegetarisk veckomeny med lättlagade rätter för att inspirera till mer vegetarisk matlagning hos deltagarna på de kommande föreläsningarna
Lägg quornfiléerna i en plastpåse med ingredienserna till marinaden och lått gotta i några minuter. Jag brukar snabbmarinera quornfiléerna (ledsen för att det saknas måttangivelser på marinaden men jag skvätter bara i ingredienserna i en påse och det blir alltid bra) men vill du inte göra det går det bra att bara salta och peppra när du steker dem (i mycket smör)
Skala och skiva en potatis, stek i rapsolja i några minuter, häll sedan över alla basmatiris och tryck ner riset lite med hjälp av en sked, lägg sedan på locket
Jag har inte räknat med marinaden då jag vet att man inte behöver räkna med den vid hela, ej skurna köttbitar, hoppas att det även stämmer medquornfilé, för annars blir det galet
Förra veckan grävde vi dessutom fram ett recept, av det lite mer matiga slaget, på en rätt medquornfilé och rabarber, som för övrigt var ett riktigt vandringsrecept back in the days när det fanns en matbloggosfär
Vi provade att lägga quornfiléer i en av våra gamla favoritmarinader, och resultatet blev strålande. vad är lämpligare än att dela med oss av ett grillrecept
Då kanske tofu med smak av Indien kan vara något. Servera tofun med en sallad gjord på kokt, avsvalnad bulgur, pressad citron, finhackad rödlök, hackad persilja, hackad mynta, olja och urkärnade och tärnade tomater
Servera riset med kycklingen i en tallrik med pinjenöttern över. Skär kycklingfilé i små fyrkantiga bitar och låt koka i en kastrull fylld med vatten och tillsätt kanel, kardemumma, nejlika, svartpeppar, 7 kryddor, lagerblad och salt. Häll riset i stekpannan med kycklingbitarna och champinjonerna, tillsätt sedan salt och häll över lite av kycklingvattnet (vattnet i kastrullen där man kokte kycklingen med alla kryddor) tills vattnet stiger 1 cm. 8 dl basmatiris
Tina quornfilén. Servera filéerna med potatisen och grönsakerna. Pensla quornfiléerna på båda sidor och stek dem i resten av smör- & rapsoljan ca 2 min per sida. 400 g quornfilé
Då kanske tofu med smak av Indien kan vara något. Servera tofun med en sallad gjord på kokt, avsvalnad bulgur, pressad citron, finhackad rödlök, hackad persilja, hackad mynta, olja och urkärnade och tärnade tomater
Skölj riset i ett durkslag med varmt vatten. Recept. Angiel. fre, 2013-08-09 13. 26. 2h 0min. (0). 1. Tvätta riset noggrant genom att skölja ett antal gånger i varmt vatten
Rabarber och quornfilé, låter det som en annorlunda kombination. med god aptit. I originalreceptet har man använt sig av kycklingfiléer men jag testade quornfiléer i det vegetariska alternativet vilket blev mycket lyckat och gott
Tina quornfilén. Servera filéerna med potatisen och grönsakerna. Pensla quornfiléerna på båda sidor och stek dem i resten av smör-&rapsolja ca 2 min per sida. 400 g quornfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.