Pensla en ugnsform med lite olja på botten och lägg på laxen. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det bryntasmöretoch klicka över dragonkrämen
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstektlax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ringla det bryntasmöret över pastan (se till att inte få med eventuellt bottensegment), strö över de rostade solroskärnorna och avsluta med att hyvla över parmesanosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.