Häromdagen gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Jag plockade havtorn. Bara någon kilometer från där jag bor ligger nämligen Karbyträdgård, som både erbjuder självplock och saluför en del havtornsprodukter
Här är vårrullarna stekta. Detta är min variant på kinesiska vårrullar. Mycket gott, för gott. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
Älskar lakrits. Helst saltlakrits, men på senare år har jag upptäckt den rena lakritsen som säljs som hårda pastiller i söta plåtaskar till hutlösa priser
Inte riktigt rårörd, men faktiskt närapå är den här goda svartvinbärssylten som nyligen såg dagens ljus efter att maken hade gjort en razzia bland våra vinbärsbuskar
Det passar perfekt att göra sockerfri glass i värmen. Det är ju tur att jag är på jakt efter den perfekta glassen just nu, århundradets varmaste sommar
(receptet är taget från bloggfamiljen)Ingridienser. 1 Paket skinkaca 200g ost, gärna västerbottensost5 ägg4 dl gräddesalt och pepparkörsbärstomater (om man vill)Gör så här
Till förätt åt vi räkor med hemgjord aioli och en liten tonfisk"tårta". Aiolin är gjord på majonäs och ungefär hälften créme fraische, cayenpeppar och citron
Jag har sökt, provat, och slutligen kommit fram till att det här är Mai Tai för mig. Mai Tai påminner alltid om Hawaii och om hur min son räknade förbiåkande vita limousiner under de två veckorna
En klassisk Vitello Tonnato ska lagas på kalvkött (recept hittar du i min italienska receptsamling). Men det går också att göra en underbart god liknande rätt på tunna skivor av fläskfilé
Ett av mina absoluta favoritgodis i juletid är rocky road. Jag har ett superbra recept som ger galet smarrigt godis men i år ville jag testa att göra en lite nyttigare variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.