Hirs innehåller nämligen massor med mineraler, bl a järn. Den är bara lite nyttigare. Jag har kommit på att om jag smörjer in botten med lite kokosolja innan jag kokar upp mjölken så släpper gröten lättare
Jag blev smått vild, och fick verkligen hejda mig för att inte köpa upp hela lagret. De har så otroligt många goda, lite annorlunda blandningar, som kan höja smaken på den enklaste anrättning
Det tar ju trots allt lite längre tid att göra dem än att sleva ihop en tallrik med gröt, göra en macka (även om det är väldigt sällan jag gör en macka, jag är en gröt-tjej) eller en skål med kesella och bär Det händer att jag gör pannkakor på vardagar men då måste jag ställa klockan lite tidigare, och jag har (efter många år av tjatande från David) insett att sömnen är enormt viktig om man vill kunna prestera i gymmet och framförallt om man går på diet och försöker sänka sin fettprocent (nu tänker jag på alla som dietar inför vinterns tävlingar på Decemebercupen och Luciapokalen)
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Mjölet har tagits fram av Friends of Adam - som är ett glutenfritt bageri med säte i Stockholm. Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.