Denna gången testade jag något nytt med skaldjur. Smaka av med salt, svartpeppar och finhackad dill. Hetta upp en panna med olivolja, stek vitlöken och chili en stund och lägg sedan ner de råa räkorna
***Tävling i samarbete med Acrecto***. Dela gärna tävlingen på Facebook eller Instagram. Något jag vill göra i år är att variera den klassiska tunna våfflan med den betydligt fluffigare belgiska varianten
I samarbete med Rubin förlag ordnar mat. en tävling där du som läsare nu har chans att vinna ett exemplar av dessa fina böcker (se recension nedan), ”Adrians skafferi-familjens kokbok” eller ”Adrians skafferi-familjens bakbok”
Idag blir det fyllda tortillarullar med grillad kyckling, vitt vin då jag hade en slatt kvar i kylskåpet som borde drickas upp men istället hällde jag ner den i kycklingröran och fyllde tortillas och gjorde en ostsås av parmesanost som är en av mina favorit ostar bland alla ostar
Chokladbollar med en touch av lakrits (LCHF). Jag har en stor förkärlek till choklad och lakrits. Lägg upp på bakplåtspapper och strö över kokosflingor eller lakritspulver
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Lakritsextraktet köpte jag på Stockholms Aeter & Essensfabik på Wallinsgatan 14 i Stockholm. 1 msk lakritsextrakt. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. 1 msk lakritsextrakt
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.