) Inspirerad av vår bloggträff och temat för den dagen så har Håkan gått och slipat på en idé till ny kryddning på en korv och idag såg den Indiska korven dagens ljus
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Rör ner kryddor, fond och vatten. Smaka av med mer kryddor. Jag glömde ju ge er receptet på den goda vitkålen som vi åt i lördags till den mumsiga fläskfilégrytan
Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags. Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Gör så här. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala
Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Känner ni currydoften. Åh, jag önskar så att ni kunde känna den härliga currydoften och framförallt – smaken
Blanda sedan i alla kryddorna i yoghurten och låt stå i kylen ett tag. Att använda nya kryddor, ingredienser och hur man ibland fräser kryddor i en viss ordning för att få rätt smak på rätten, silar yoghurt och gör egen panirost mm
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.