Ikväll åt vi en mustigfisksoppa med saffran, tomat, ingefära och apelsin. Jag skivade och stekte en morot, en gul lök, tre vitlöksklyftor, en halv chilifrukt och en bit ingefära i olja
När jag jobbar kan jag ju mest konstatera att det är mörkt när jag sticker ut näsan utanför kontoret klockan fem, men nu märker jag att det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag som går
Fisksoppa med torsk och lax. Enkel och snabb soppa som smakar gudomligt bra i detta ruskväder. Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann
Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Är det fler än jag som köpt glutenfritt, hårt bröd, och som hittat nästan bara trasiga bitar när paketet öppnats
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. För ett tag sedan såg jag ett recept på fisksoppa på internet
Läge för en mustigoch värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Jag använde lax och torskfilé men du kan använda den fisken som du tycker mest om. Här kommer receptet på en fisksoppa som passar lika bra till vardags som till fest
Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda med olivolja och salt på en plåt. Hetta upp en gryta ordentligt och stek svampen i smör tills vätskan släppt
Häromdagen gjorde jag den här fisksoppan med röd curry och kokosmjölk. Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.