Riv av skal och pressa saften ur lime och citron. Bottendeg125g smör2 ägg2 msk sötströ1,5 dl kokosnötsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk vaniljpulver Fyllning3 ägg3 msk sötströ2 droppar stevia2,5 dl creme fraiche1 lime rivet skal och saft1 liten citron rivet skal och saft0,5 tsk vaniljpulver Sätt ugnen på 175 grader
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, limesaft. 1 burk kondenserad mjölk (400 g)2 st ekologiska äggulor4 st limefrukter, saftTill serveringVispad gräddeGör så härSätt ugnen på 175 grader. 4 st limefrukter
Skivade några jordgubbar, ställde fram 5 glas (vill man ha större portion kan man ta 4 glas istället eller om man vill ha mindre så kan man ta fler glas), sen täckte jag bottnarna med skivade jordgubbar, kokade 2,5 dl grädde ihop med 0,5dl gelesocker + ca 0,5-1tsk jordgubb och lime essence och lite röd gelefärg i 30sekunder
Pressa limejuicen och lägg i den tillsammans med. Servera gärna med en limeskiva och vispgrädde. En modifierad variant av key lime paj som jag gjort många gånger, men tyckt de flesta recept är på tok för söta, denna är lagom balanserad med en stark frisk limesmak
Krispig sallad på gurka, äpple, selleri och lime 1 slanggurka. skalat och tärnat 1 stor stjälk bladselleri, finhackad saften från 1 lime flingsalt efter smak Blanda samtliga hackade ingredienser i en skål, pressa över limesaft och smaka av med flingsalt. 1 lime flingsalt efter smak
Smaka av med salt, peppar, limen och ev mer honung. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.