I med crème fraiche, grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Pressa vatten ur tonfisken och mosa med gaffel tills bitarna blir så stora eller små du föredrar dem
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 förpackningar (à 500 g) krossade tomater salt och peppar 4 portioner pasta (gärna spaghetti) 2 msk kapris 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fisk blir det idag, det är ju tisdag i morgon, och det blir faktiskt ett recept med burkad firre. Naturligtvis är det konserverad tonfisk vi menar, kanske inget som man i vanliga fall kopplar ihop med pasta men här gör vi den kopplingen, för den är hur god som helst
Varför vet jag inte, men förknippar det med sommar. Servera med den nykokta pastan. Toppa med riven ost. ca 300 g färskost med gräslök. ca 300 g färskost med gräslök
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Fräs lök och kapris i en stekpanna med olivolja. Salta försiktigt men använd rikligt med svartpeppar. Servera med extra parmesan på toppen 500 g papardelle eller annan pasta
Tonfisk kan ersättas med en burk musslor. Tips. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag, häll sedan tillbaka den i kastrullen
Idag är det dags för en läcker pastapanna som jag idag gjort lite syrlig för att passa med mozzarellan i, vad det gäller grönsakerna som är i kan man ta vilka man vill själv la jag i dom om fanns hemma i kylen
En snabblagad mustig pastasås på tonfisk, zuccchini och tomat kryddad med örter och en aning chili som sedan toppas med torkade oliver för extra umamiumpf – en favorit i vårt kök
Serveras sedan med pasta. Hacka löken och fräs den i en kastrull/stekpanna. Skiva och tillsätt vitlöken. Häll över dom krossade tomaterna och vattnet från tonfisken
Smaksatt sedan med salt, peppar och lite annat från kryddskåpet. Går snabbt och med enkla råvaror. Kokade fyra portioner tagliatelle och ca 150 g haricot verts (la i det sistnämnda tillsammans med pastan när det var ca 3 min kvar på koktiden)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.