God, enkel pastasåsmed räkor blir middagstipset idag. Hej alla nya och gamla läsareFör ett år sedan var det vitt ute i vår lilla stad, men än så länge lyser snön med sin frånvaro
Koka ihop, smaka av och servera med nykokt pasta, parmesan och sallad. ) Har med vilje hållit det för mig själv men om man varit riktigt uppmärksam har man kunnat se att det inte bloggats om så speciellt mycket vin, öl och helgdrinkar den senaste tiden
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 förpackningar (à 500 g) krossade tomater salt och peppar 4 portioner pasta (gärna spaghetti) 2 msk kapris 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Bönpasta 4
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Tonfisk kan ersättas med en burk musslor. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag, häll sedan tillbaka den i kastrullen
En snabblagad mustig pastasås på tonfisk, zuccchini och tomat kryddad med örter och en aning chili som sedan toppas med torkade oliver för extra umamiumpf – en favorit i vårt kök
Smaksatt sedan med salt, peppar och lite annat från kryddskåpet. Går snabbt och med enkla råvaror. Kokade fyra portioner tagliatelle och ca 150 g haricot verts (la i det sistnämnda tillsammans medpastan när det var ca 3 min kvar på koktiden)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.