)Krydda med örtsalt medansköttbullarna steks. Jag brukar alltid köpa ett storpack med köttfärs, blir det några över så går det utmärkt att frysa in, eller att ha som middag även dagen efter
Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Stek köttbullarna i gryta runt om några minuter till fin färg och så att de "tar form", dvs håller ihop och inte är råa
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
De är dels svenska, de gör dels jättegoda och bra produkter (jag är småberoende av havregrädden i min matlagning) och de tar dessutom ett otroligt nödvändigt och skitroligt krig med den jättelika mjölkindustrin med sin ”Wow, no Cow” kampanj
Jag rullade köttbullar och stekte dem i långpannan med ett teflonbakpapper i botten. Själv körde jag på metoden att jag tog en klutt smet med hjälp av en vattensköljd sked och sedan formade jag till köttbullen med hjälp av skeden
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.