Jag kommer alltid komma ihåg en gång när jag bodde i USA och gick på dansskola (det var innan jag brydde mig lika mycket om maten som jag gör nu) och en kompis till mig beställde en sallad på en pizzeria medan vi andra åt pizza
Fredagsmiddagen igår blev ceasarsallad på mitt vis med egen dressing, såååå himla gott. Börja med dressingen som gärna får stå till sig nån timme i kyl innan servering
En av våra favoritsallader härhemma är ceasarsalladmed kyckling. Jag hade tänkt att göra egen dressing, men när jag hittade Mannerströms på flaska och det var vardag med knappt om tid så var valet lätt
Jag har mest jobbat i köket idag så nu är det dags med en drös datorjobb. Detta är inget lågkolhydratrecept så klart – vill man göra det utan potatis och öl så hade jag rekommenderat kålrot eller rotselleri istället för potatis och istället för öl så hade jag ersatt med mer buljong
Ät den veganska ceasarsalladen som den är eller servera som tillbehör till grillat kött… Tänk på att cashewnötterna i dressingen tillsammans med mandlarna gör att det blir en ganska mättande rätt
6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.