Fredagen kom och jag kom hem efter jobbet och hade absolut inte handlat något, dåplånboken nästan ekar just nu efter en massa utlägg på skadad katt, bil etc
Igår var mitt kylskåp ett tomt gapande hål och likaså var min mage, men någonting har man ju ändå alltid hemma så efter lite rotande bestämde jag mig för att det fick bli en enkel pasta
Då och dåmåsteman rensa i frysen, speciellt om den är så pass liten som min. Hittar du något annat i frysen kommer det att fungera lika bra, eller även bättre - vem vet
Efter att ha fräst purjo och morot lätt i smöret, häll på vattnet och när det kokat upp stoppar man ner allt utom fisken, grädde, cremé fraiche och dill
I kylen hittade jag ett halvt vitkålshuvud, två röda lökar och ett paket med fyra ägg, i grönsakslandet kunde jag skörda lite mangold, i frysen fanns gröna ärtor och ur skafferiet kunde jag ta fram parboiled ris
Men dåfårman vara lite kreativ och hitta pånågot med det man har. Jag har precis lagt på locket till en stor gryta kalops som ska fåstå och koka ett par timmar
Så till dagens middag, pasta med "mantagervadmanhaver" kycklingsås, lite som kylskåpsrensning. Och tänk, om ett par månader sitter man i shorts och linne och minns inte alls känslan man har nu
Sila och lägg fonden i mindre frysbara burkar eller fryspåsar och lägg i frysen, påså vis har du fått den bästa sopp eller sås början för allt vad som kan tänkas i fiskväg
Som grädde på moset kan man ha lite riven parmesan vilket jag tänkte men inte orkade. Vi hade turen att hitta trattisar så jag frös in det mesta men sparade en del i kylskåpet efter att jag förvällt dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.