Recept. Maria E. sön, 2013-09-29 09. 25. 20min. (0). Bryn löken mjuk i oljan. Tillsätt resterande ingredienserna och låt det hela få puttra under lock i ca 20 minuter
Lägg på skivad chèvre och toppa medlökmarmelad, rårörda lingon, valnötter och persilja. I Baskien kallas tapas för pintxos (pinchos) som ofta refererar till små brödbitar med något gott ovanpå, och en tandpetare som körts genom det
Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör, utan att den får färg. Servera biffarna med rödlöksmarmelad och rostad potatis
Lägg på två bröd med chèvre på varje tallrik och toppa med lite lökmarmelad. Här kommer ett gott försvenskat förättsrecept med den varma getosten och nykokta färska rödbetor till
Gott också medlökmarmeladmed mynta och/eller örtsås. Finhacka en av rosmarinkvistarna och blanda med övriga ingredienser till en glaze, låt dra några minuter
Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör, utan att den får färg. Servera biffarna med rödlöksmarmelad och rostad potatis
Smaka av med salt och peppar. Tidsåtgång ca 30 minuterSkär gul och röd lök i ca 5 mm tunna skivor. Smält smöret i entjockbottnad kastrull och låt löken svettas genomskinlig i smöret
Vi köpte med oss en svamppaté som jag ser fram emot att sätta tänderna i när vi kommer hem, och även tryffelhonung som enligt Hanna är a match made in heaven tillsammans med valfri, smakrik ost
Gott också medlökmarmeladmed mynta och/eller örtsås. Finhacka en av rosmarinkvistarna och blanda med övriga ingredienser till en glaze, låt dra några minuter
Chilimarinerad tofu, granatäpplesås, svamppaté, rostade rotfrukter och rödbetschips. Kungstorgets dito erbjuder veganskt på menyn och tar därmed upp stafettpinnen från konkurrenten Tullen
Med det förbehållet att man som oftast är en total novis på området. Andra varor vi säljer ingår ofta som ingredienser i traditionella franska maträtter, till exempel ankfett, och Puilly-linser, eller tillbehör som dragon, tryffelsalt och lökmarmelad, körsbärsmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.