Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
köttfärslimpamed bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
riven parmesan (om ens paleo-variant tillåter det) blandat med rivet citronskal ovanpå, om man vill. Lägg upp bacon tätt på skärbräde och rulla in köttfärslimpan
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Servera med grönsallad. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet och flytta över rullen till en smord ugnsform. Ta fram en skärbräda lägg på ett bakplåtspapper peppra och salta på papperet
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.