Dag 1. Gör färskosten. Klä ett durkslag med en kökshandduk och placera den över en skål. Häll yoghurten i durkslaget, täck med plastfolie och låt rinna av i kylen under natten
Krossa alla kryddor i en mortel och värm upp kryddblandningen tillsammans med grädden, kastanjehonungen och zesten från citronen och apelsinen till 50 grader i en kastrull på låg värme
Vart lite tyst här ett par dagar men det är inte för att jag legat på soffan inte nej tvärtom har varit på Surdegs kurs i Stockholm igen, med Sebastien Boudet (brödpassion)
Receptet på detta bröd kommer från den härliga bloggen Brödpassion, där konditorn/ bagaren Sébastien Boudet ibland lägger in små filmer hur man tex snittar bröd
Trots en månad av tystnad så har inte denna lilla bagare varit alldeles sysslolös. Det har bakats lite av varje, men inte så mycket surdegsbröd som man skulle kunna önska
Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Om sanningen ska fram så är nog Roy Fares en lite större förebild än Sébastien. Träffade honom när jag var på realeasefesten för Sébastiens Den franske bagaren och det är alltid trevligt att få träffa en annan köksprylsnörd (vågar knappt öppna luckorna här hemma, det är fullt med bakformar, jäskorgar, spritsar, tyllar m
Jag följer Sébastien Boudets blogg Brödpassion och var bara tvungen att testa hans version av den klassiska Skogaholmslimpan, fast utan jäst och med bra råvaror
Ibland så förekommer uppenbarligen tankeöverföring även i vårt moderna samhälle. Undrar om det i just detta fall är resultat av inandning av för mycket mjöl
Just nu läser jag boken DEN FRANSKE BAGAREN av Sébastien Boudet, en bok jag köpt en tid tillbaka men som fått stå i bokhyllan och bli dammig i väntan på min längtan att läsa den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.