Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbrödmed en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Byt ut honungen mot samma mängd socker om du inte har någon honung hemma
Har den inte gjort det kan du tillsätta lite rivet äpple, en tesked honung, eller en tesked naturell yoghurt och låta den stå i rumstemperatur ytterligare en dag
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis är en av de äldsta läkeväxter och används också flitigt inom naturmedicinen
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Använder du pizza/bröd sten som jag gör så lägg upp bröden på den medföljande plåten, mjöla först och låt jäsa medans ugnen blir varm
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Blanda samtliga ingredienser i en bunke, vilken du sedan täcker över med plastfolie, och placerar på ett varmt ställe under natten
Lägg i en mjölad brödkorg med skarven uppåt och den släta sidan neråt och täck över med bakduk. Eftersom detta bröd innehåller både surdeg ochhonung smakar det därför extra gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.