Surdegsbröd med honung och fänkål
Breadnerd
Breadnerd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g rågsikt (Kungsörnens ekologiska)
  • 450 g dinkelsikt (Orga och Saltå, ungefär hälften av vardera)
  • 300 g vetemjöl (Orga)
  • 250 g surdeg
  • 30 g oraffinerat havssalt (Gros Sel de Guérande)
  • 1,5 msk fänkålsfrö som stöttes i mortel
  • 1/2-1 dl honung (Gotländsk)
  • 500 g vatten
  • 1 timme Sedan knådades degen på relativ låg hastighet i ca
  • 10 minuter Degen lades i en låda med lock och fick stå i rumstemperatur i ca
  • 4 timmar Därefter formades två bröd som lades i väl mjölade linnedukar i jäskorgar
  • 250 grader i ca
  • 10 minuter och sedan i
  • 40 minuter Samtidigt som brödet sattes i ugnen, så hällde jag i vanlig ordning lite kokande vatten i en långpanna i botten av ugnen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.