Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Själva kakan är både glutenfrioch mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
I synnerhet när de är köpta på extrapris och lite extra billiga. Om man försöker tänka på miljön ska man bara köpa och äta fisk som man vet är MSC-märkt, det känner du säkert till redan
Vispa margarin och socker poröst. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Sedan jag blev glutenintolerant har jag förändrat den lite. Den här äppelkakan har lite känning av cheese cake, och jag vann faktiskt pris med den i en äppelkaketävling på Allt om Mat för många år sedan
Eftersom glutenfritt är en nödvändighet för min del, och eftersom jag försöker att undvika både färdiga mixer och vitt socker så mycket som möjligt, så blev min krusbärstosca lite grövre och av det "nyttigare" stuket
Men Jyttemjöl ochglutenfritt surdegspulver får du gå till grannen Coop för att hitta. Det var lite "pickligt" att vända på pannkakan, och du behöver en bra, riktigt böjlig stekspade
Det här är en kaka av det lite mer rustika och hälsosamma slaget, men ändå god i mitt tycke. Det kanske är att ta i att kalla den för immunkaka, men faktum är att den innehåller flera ingredienser som är dokumenterat nyttiga och immunstärkande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.