Vi hann även ut en tur med båten vilket jag var lite skeptisk till först eftersom havet kyler ner och det inte brukar ha blivit speciellt varmt vid den här tiden men där hade jag fel
Det är alltså skalet man är ute efter, även om köttet går utmärkt att använda det med. I det marockanska originalet används en sorts små citroner med tunt skal, helst vårskörden, (eftersom citroner kan skördas flera gånger per år men egenskaperna blir olika i och med temperaturväxlingarna)
Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Det där med mellanmål före eller efter träning är inte helt enkelt. Man tror att de ska vara nyttiga men när man tittar efter så är de fulla av, ja just det, socker
Jag vet inte i vilken ände jag ska börja i för att berätta om den här rättens alla nyttigheter. Här finns linser och fetaost som ger proteiner (med linserna får du fibrer och flera bra mineraler också på köpet) rödbetor med b -och c-vitamin och kalium som bland annat håller din muskelfunktion i trim, färsk spenat som ger både järn och a -och c-vitamin, avokado och valnötter som är fulla av nyttiga fetter och så lite antidoxiantrika granatäppelkärnor på toppen
Ska baka tunnbröd i helgen här kommer mitt favoritrecept från ica. se. 25 g jäst75 g smör7 dl mjölk1/2 dl socker1 tsk stött fänkål1 tsk salt3 dl grahamsmjöl1 tsk hjorthornssalt10-11 dl vetemjölSmält smör och värm mjölken till 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.