Blev inbjuden till en FB-grupp som heter Skaldemans LCHF. Där samlas folk som tröttnat på kak -och brödbakande lchf-recept och som vill gå tillbaka till "basic" med strikt LCHF
Jag och yngsta familjemedlemmen (inte hunden) kallar den för sure Sture. MÅNDAG & RIMBOBULLAR. Tur för mig att jag har åtta sura Sture som ligger och väntar i frysen…
Inte ens Snoriga Sture med Robban Broberg. Salt & vitpeppar. Jahapp, så blev jag sjuk då. Jag är sällan förkyld men nu verkar pesten ha slagit till i Sjöstaden och det är stopp i näsan och hela huvudet
) Jag böt ut en del av parmesanen mot osten Sture, som jag hade i kylen. Lax i krämig ostsås 4 port4 laxfiléercitronpepparsaltpurjolök eller schalottenlök3 dl vispgrädde2 dl creme fraiche1 dl riven parmesanost1 dl riven Arlas SturepinjenötterStrimla löken och lägg i botten på en ugnsform
Surstek a la Märta Sture från 1739med pressad potatis, rödvinsinkokt rödkåloch rostade rotsaker samt en skysås. Den här konsten kunde man redan på 1700-talet och i en av de dåtida kokböcker, Märta Stures hushållsbok från 1739 kan man läsa om tillredning av en surstek, i det receptet är det ättikan som skall ge köttet dess syrliga smak och andra ingredienser som finskuren lök, stött muskotblomma, hela nejlikor, ingefära och peppar och salt är till för att ytterligare smaksätta köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.